Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2015 | 6219 vizualizari

 

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos. Variante sunt nenumarate, combinatii care mai de care mai indraznete, simple, cu cartofi, cascaval, legume taiate marunt, pentru un plus de culoare si gust. Se pot face chiar si putin dulci, adaugandu-se la compozitia de branza, stafide sau merisoare sau orice altceva va place. Sunt minunate atat reci cat si calde si pot fi cu usurinta deliciul unei mese intre prieteni…

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 fire ceapa verde
  • pesmet pentru tavalit buletele
  • ulei pentru prajit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde:

Branza de vaci bine scursa de zer se zdrobeste cu furculita. Cascavalul, eu am folosit emmentaler, cascaval cu gauri, putin dulce fata de cascavalul obisnuit, se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la branza de vaci. Se amesteca ingredientele, se adauga ouale, sarea si piperul si se amesteca din nou foarte bine ingredientele. Se adauga faina si amidonul si se amesteca. La urma adaugam ceapa taiata in felii subtiri. Trebuie sa va rezulte un aluat lipicios, usor moale. Se adauga faina si in functie de cat de moale/zeroasa este branza, este de preferat sa fie una mai uscata, sa nu puneti prea multa faina. Se ia cu o lingurita din compozitie, se pune pe o farfurie in care am pus pesmet, se tavaleste prin pesmet si cu mainile i se da forma rotunda. Buletele se prajesc in baie de ulei, bine incins, la foc mediu inspre iute, pana sunt prajite pe toate partile. Se scot cu o paleta pe servetele de hartie si se pot servii dupa preferinte. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu prajiti multe bulete dintr-o data, lasati spatiu intre ele…in timpul prajirii se vor umfla putin

2

se prajesc foarte repede, de preferat sa le tavaliti pe toate prin pesmet apoi sa le prajiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

17.11.2015, 19:29

Imi imaginez ce bune au fost!

Constelatialeu 1

17.11.2015, 21:06

bule, bullevu danse...

mirela0911 1

18.11.2015, 06:37

Cât de bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stelute sarate cu branza si nuca